• e hënë, 26 shkurt 2024

Turqia: Komisioni Parlamentar miratoi projektligjin për hyrjen e Finlandës në NATO

Turqia: Komisioni Parlamentar miratoi projektligjin për hyrjen e Finlandës në NATO

Ankaraja më vonë rishikoi qëndrimin e saj ndaj Helsinkit, duke vënë në dukje se në përgjithësi kishte respektuar kushtet e memorandumit anti-terrorist të nënshkruar me Finlandën dhe Suedinë.

Turqia ka ende ankesa serioze kundër Suedisë dhe thotë se Stokholmi nuk është ende gati për anëtarësim në NATO. sa/

QËNDRONI TË LIDHUR