• e premte, 05 dhjetor 2025
Supë dimërore me pulë

Supë e pasur dhe aromatike, e thjeshtë dhe e shpejtë për t’u përgatitur... forcon shpirtin dhe trupin

 

Përbërësit:

200 gram gjoks pule

një kanaqe e vogël me fasule të bardha

6 dl lëng pule

1 qepë

1.5 dl pure domatesh

2 karota

2 kërcej selino

200 gram kërpudha

3 thelpinj hudhër

vaj ulliri

erëza: kripë, piper, trumzë, gjethe dafine, nëse ju pëlqen pikante, mund të shtoni spec djegës

 

Përgatitja:

Pastroni dhe pritni perimet. Lani mishin dhe priteni në shirita ose katrorë. Skuqni qepën, karrotën, selinonë, kërpudhat dhe hudhrën në vaj. Kur perimet të jenë të buta, shtoni mishin dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtoni lëngun e mishit, purenë e domates, fasulet dhe erëzat dhe gatuajini për rreth 45 minuta. Shijojeni!

 

Foto: Freepik

Tags

QËNDRONI TË LIDHUR