• e shtunë, 20 korrik 2024

Sandu: Moldavia dëshiron ta riintegrojë Pridnjestrovjen para anëtarësimit në BE

Sandu: Moldavia dëshiron ta riintegrojë Pridnjestrovjen para anëtarësimit në BE

Oslo, 7 maj 2024 (MIA) - Presidentja e Moldavisë, Maja Sandu sot deklaroi se Kishinau po kërkon të riintegrojë Republikën Pridnjestrovska, e mbështetur nga Rusia, para se vendi të bëhet anëtare e Bashkimit Evropian.

"Dëshirojmë që ta përgatisim vendin për integrim në BE deri në vitin 2030. Ideale, riintegrimi i vendit (Pridnjestrovje) do të bëhet para anëtarsimit (të Moldavisë) në BE dhe ne po punojmë drejt kësaj", theksoi Sandu, e cila është për vizitë në kryeqytetin e Norvegjisë, Oslo.

Ajo shtoi se kjo nuk varet vetëm prej Moldavisë. bsh/

Foto: MIA arkiv

QËNDRONI TË LIDHUR