• e enjte, 20 qershor 2024

Putin emëroi zëvendës ministër të ri të Mbrojtjes

Putin emëroi zëvendës ministër të ri të Mbrojtjes

Moskë, 20 maj 2024 (MIA) - Presidenti rus Vlladimir Putin e emëroi Oleg Saveljovin për zëvendës ministër të Mbrojtjes - shef të shtabit të ministrit të Mbrojtjes. me dekret tjetër, lideri rus e shkarkoi nga ky funksion zëvendësin e deritanishëm, gjeneral-kolonelin Jurij Sadovenko.

Saveljov paraprakisht e ka kryer detyrat revizor i Drejtorisë për llogari dhe pagesa në periudhën 2012-2013. Në vitin 2010 e ka kryer funksionin zëvendës ministër i Mbrojtjes. bsh/

Foto: arkiv

QËNDRONI TË LIDHUR