• e martë, 16 prill 2024

Protestë e qetë e sindikatave të pesë universiteteve publike për shkak të mosnënshkrimit të marrëveshjeve kolektive

Protestë e qetë e sindikatave të pesë universiteteve publike për shkak të mosnënshkrimit të marrëveshjeve kolektive

Shkup, 4 mars 2024 (MIA) - c

Ata konsiderojnë se janë injoruar dhe të diskriminuara nga Qeveria dhe Kuvendi në lidhje me Universitetin "Shën Cirili e Metodo" - Shkup, punonjësit e të cilëve me marrëveshjen e nënshkruar kolektive nga ky muaj do të marrin rritje të pagave për rreth 22 për qind.

E përshëndesin zbatimin e Marrëveshjes kolektive me USHCM, por kompetentët i porosisin se "njëkohësisht zbatojnë standarde të dyfishta, diskriminim dhe pabarazi".

"Pesë universitetet e tjera publike gëzojnë të njëjtin status, kryejnë veprimtarinë e njejtë shoqërore, me të njëjtën përgjegjësi dhe duke mos e nënshkruar kontratën kolektive, padrejtësisht janë lënë mënjanë nga ana e shtetit", thuhet në komunikatën e sindikatave, të cilët theksojnë se “pa asnjë ngjyrë politike” do të protestojnë në mënyrë paqësore dhe të bashkuar për “kthimin e dinjitetit, integritetit dhe drejtësisë”. mb/

QËNDRONI TË LIDHUR