• e martë, 23 korrik 2024

PE apelon për armëpushim "momental dhe të përhershëm" në Rripin e Gazës

PE apelon për armëpushim

Bruksel, 14 mars 2024 (MIA) - Parlamentit Evropian me 372 vota "për", 44 "kundër" dhe 120 "të përmbajtur" votuan rezolutë të re për luftën në Rripin e Gazës, me të cilën kërkohet armëpushim "momental dhe i përhershëm" dhe lirimin e pakushtëzuar të të gjithë pengjëve.

Me rezolutën dënohen sumet e paradokohshme ndaj karvanëve humanitarë në Rripin e Gazës.

"Arritëm marrëveshje për rezolutë të fuqishme me porosi të qartë. Civilët, infrastruktura civile dhe karvanet humanitare asnjëherë nuk duhet të jenë cak. Qyteti asnjëherë nuk duhet të shfrytëzohet si armë. I bëjmë thirrje Izraelit të lejojë ndihmë më të madhe humanitare në Gazë dhe t'i hapë të gjitha korridoret që të mund qindra kamionë me ndihmë të hyjnë në Gazë", tha Hilde Vutman, e cila ka marrë pjesë në negociatat. bsh/

Foto: MIA arkiv

QËNDRONI TË LIDHUR