• e premte, 19 prill 2024

Paralajmërim nga FMN: Lufta është mjegull e erët në horizont

Paralajmërim nga FMN: Lufta është mjegull e erët në horizont

Marakesh, 12 tetor 2023 (MIA) - Lufta mes Izraelit dhe Hamasit është "mjegull e re" në horizon, që kërcënon ta erësojë perspektivën edhe ashtu të erët ekonomike globale, paralajmëroi shefja e Fondi Monetar Ndërkombëtar, Kristalina Georgieva.

Ajo vlerësoi se goditjet e rënda po bëhen „normale e re“ në ekonominë, ku dominon rritja e dobët.

Duke folur në takimet vjetore të FMN-së dhe Bankës Botërore në Marakesh, ajo konfirmoi se "me kujdes e ndjek se si zhvillohet situata" - veçanërisht kur bëhet fjalë për çmimin e naftës. si/bsh/

Foto: MIA arkiv

QËNDRONI TË LIDHUR