• e shtunë, 24 shkurt 2024

Në Egjipt sot fillon votimi për zgjedhjet presidenciale

Në Egjipt sot fillon votimi për zgjedhjet presidenciale

Kajro, 10 dhjetor 2023 (MIA) - Në Egjipt sot fillon votimi për zgjedhjet presidenciale, në të cilat pritet presidenti aktual Abdel Fatah al Siti të fitojë mandatin e tretë.

Një fitore në zgjedhje do të nënkuptonte një mandat të ri gjashtëvjeçar për Al-Sisin, të cilin ai mund t'ia kushtojë ballafaqimit me inflacionin, mungesës së këmbimit valutor dhe përpjekjeve për të parandaluar përhapjen e konfliktit midis Izraelit dhe lëvizjes islamike palestineze Hamas në Egjipt.

Votuesit sot dhe në dy ditët në vijim do të mund ta realizojnë të drejtën e tyre të votimit  nga ora 09:00 deri në orën 21:00 me orën lokale.

Rezultatet pritet të shpallen më 18 dhjetor. sa/

foto: arkivi

QËNDRONI TË LIDHUR