• e premte, 19 prill 2024

Ministri izraelit për vizitë historike në Arabinë Saudite

Ministri izraelit për vizitë historike në Arabinë Saudite

Tel Aviv, 26 shtator 2023 (MIA) - Ministri izraelit i Turizmit sot arriti në Arabinë Saudite që të marrë pjesë në konferencën e KB-së. Zyra e tij kumtoi se kjo është vizita e parë në vend e një anëtari të Qeverisë izraelite.

Vizita dyditore e Haim Kac në Riad vjen në kohën kur Arabia Saudite tenton të arrijë marrëveshje eventuale me ndërmjetësim të SHBA-së, me të cilën do të vendosen marrëdhënie formale bilaterale me Izraelin.

"Do të punoj në vendosjen e bashkëpunimit për promovimin e turizmit dhe marrëdhënieve ndërkombëtare të Izraelit", tha Kac.

Qeveria e Arabisë Saudite ende nuk e ka konfirmuar vizitën e ministrit izraelit. bsh/

 

QËNDRONI TË LIDHUR