Të përgatitura nga një brumë aromatik me mjaltë, shumë të bukura dhe të shijshme.
Përbërësit:
200 gram mjaltë
10 gram sheqer
10 ml ujë (1 lugë gjelle)
250 gram miell i zakonshëm
1 lugë pluhur pjekjeje
250 gram miell spelete
12 gram sodë buke
1/2 lugë kanellë
1/2 lugë karafil
1 vezë
70 ml qumësht
50 gram gjalpë i zbutur
Përgatitja:
Për brumin, ngrohni mjaltin me sheqer dhe ujë derisa sheqeri të tretet. Lëreni të ftohet. Përzieni miellin me pluhurin pjekës dhe siteni në një enë. Përzieni miellin e spelit me sodën e bukës dhe shtojeni në përzierjen e miellit dhe pluhurit pjekës. Shtoni vezën, kanellën, karafilin, qumështin, gjalpin, përzierjen e ftohur të mjaltit dhe sheqerin e shkrirë dhe përzieni gjithçka derisa të bëhet një brumë. Vendoseni brumin në frigorifer për rreth 2 orë. Hapeni brumin në një trashësi prej 5 mm në një sipërfaqe të spërkatur me miell. Pritini rrathë ose motive të ndryshme dhe rregullojini në një tepsi pjekjeje të lyer me yndyrë dhe të spërkatur me miell. Lyejini biskotat e mjaltit me qumësht dhe vendosini në pjesën e mesëm të furrës të parangrohur në 180°C. Piqeni për 10 minuta me derën e furrës paksa të hapur.
Foto: Freepik