• e martë, 11 qershor 2024

Ambasadori i Izraelit në KB ka treguar një video me terrorizëm që dyshohet se është kryer nga personeli i KB-së

Ambasadori i Izraelit në KB ka treguar një video me terrorizëm që dyshohet se është kryer nga personeli i KB-së

Nju-Jork, 4 mars 2024 (MIA) - Izraeli mbështeti akuzat e tij për terrorizëm kundër Agjencisë së KB-së për Ndihmë dhe Punë për Refugjatët Palestinezë (UNRVA) në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Gjatë fjalimit të sotëm në Nju-Jork, ambasadori i Izraelit në KB-së Gilad Erdan tregoi një video të një punonjësi të UNRVA në Izrael më 7 tetor.

Në videon, të cilën Erdan e shfaqi në një tablet, tregon dy persona duke ngritur atë që duket të jetë një trup i pajetë në një automjet. Diplomati tha se njëri prej personave ishte një person që punonte si punonjës social në organizatën e KB-së. “Punonjësit e KB-së po rrëmbejnë fëmijë izraelitë!”, ka bërtitur Erdan, raporton DPA.

Nga 13.000 punonjës të UNRVA-së në Rripin e Gazës, qindra janë "terroristë aktivë", dymbëdhjetë për qind janë anëtarë të Hamasit ose grupit të "Xhihadit Islamik në Palestinë", vazhdoi Erdan.

"Është vërtetuar se UNRVA është pjesë instrumentale e makinës terroriste të Hamasit", shtoi ai.

Informacioni fillimisht nuk mund të verifikohet në mënyrë të pavarur.

 Izraeli akuzon dhjetëra punonjës të UNRVA-s për përfshirje në sulmet terroriste të kryera nga Hamasi islamik më 7 tetor. Disa vende perëndimore kanë ngrirë pagesat e tyre ndaj UNRVA-s lidhur me akuzat, duke përfshirë dy donatorët më të mëdhenj, SHBA-në dhe Gjermaninë. Sekretari i Përgjithshëm i KB-së Antonio Guteresh i quajti të besueshme pretentimet dhe premtoi një sqarim gjithëpërfshirës. Bashkëpunimi me disa punonjës u ndërpre menjëherë.

Sipas informacionit të DPA-së, autoritetet izraelite në janar i dhanë KB-së dymbëdhjetë emra dhe gjeodata të telefonave që nga 7 tetori. Ata u kontrolluan nga Kombet e Bashkuara dhe u konfirmuan dyshimet. Në sulmin terrorist të Hamasit në Izrael humbën jetën rreth 1.200 persona 

 Foto: Jutjub skrinshot

 

QËNDRONI TË LIDHUR