• e hënë, 04 mars 2024

Shaqiri: Maturë shtetërore më 27 maj do të ketë, të pritet marrëveshja e përgjithshme kolektive

Shaqiri: Maturë shtetërore më 27 maj do të ketë, të pritet marrëveshja e përgjithshme kolektive

Shkup, 9 maj 2023 (MIA) - Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri është i vendosur se më 27 maj duhet të ketë provim të maturës shtetërore. Që të realizohet procesi, nëse ka nevojë, do të përfshihen, siç pçaralajmëroi edhe punonjësit nga MASH-i.

Shaqiri edhe një herë ka bërë thirrje që të presin marrëveshjen e përgjithshme kolektive. Miratimi i një zgjidhjeje sistematike, sipas tij, është shumë i rëndësishëm.

"Të realiziohet matura shtetërore dhe të pritet marrëveshja e përgjithshme kolektive dhe më pas edhe sindikatat e tjera të komunikojnë me institucionet për nënshkrimin e marrëveshjeve kolektive të degëve. Duhet të ketë provim të maturës shtetërore më 27 maj. MASH u përfshi në procesin e zgjidhjes së problemit. Për nesër është paralajmëruar një mbledhje e re e sindikatës. Nëse nesër do të gjejnë zgjidhje, do të pres që drejtori i Qendrës shtetërore të provimeve të bëjë kërkesë për sigurimin e punonjësve nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës vetëm nëse provimi i maturës shtetërore përfundon deri në afatin, më 27 maj", theksoi ministri. në daljen e sotme në TV Sttel. mb/

QËNDRONI TË LIDHUR