• e martë, 23 korrik 2024

Bajden mbështet vendimin e Gjykatës supreme për ndalimin e armëve të zjarrit në raste të dhunës në familje

Bajden mbështet vendimin e Gjykatës supreme për ndalimin e armëve të zjarrit në raste të dhunës në familje

Uashington, 21 qershor 2024 (MIA) - Presidenti i SHBA-së, Xho Bajden ka përshëndetur vendimin e Gjykatës supreme ku mbështetet ndalesa për posedimin e armëve nga persona të cilëve u është urdhëruar ndalesë për dhunë në familje.

Njëherësh Bajden tha se do të vazhdojë të bëjë presion në Kongres për të forcuar mbrojtjen për viktimat e dhunës në familje.

"Askush që është keqtrajtuar nuk duhet të shqetësohet nëse përdhunuesi i tij të merr armë. Si rezultat i vendimit të sotëm, të mbijetuarit e dhunës në familje dhe familjet e tyre do të mund të mbështeten në mbrojtje, siç kanë bërë tre dekadat e fundit”, shtoi Bajden.

Foto: EPA

QËNDRONI TË LIDHUR