• e mërkurë, 24 korrik 2024

Një grup luftarak i NATO-s në Rumani zbaton stërvitje ushtarake për marrëveshje paraprake

Një grup luftarak i NATO-s në Rumani zbaton stërvitje ushtarake për marrëveshje paraprake

Bukuresht, 17 gusht 2023 (MIA) - Gjithsej 250 ushtarë francezë, belg dhe të Lukemburgut me 65 mjete teknike të grupit luftarak NATO në Rumani këtë mëngjes kanë humbur jetën nga poligoni Babadag në qarkun Tupçea deri në bazën Çinku në qarkun Brashov. "Depjeks" është pjesë e stërvitjes ushtarake për dislokimin e shpejtë të trupave dhe pajisjeve të Grupit luftarak të NATO-s, transmeton Axherpres.

“Për ne, kjo është një mundësi e mirë për të punuar së bashku, në ndërveprim dhe sigurisht së bashku me ushtrinë rumune, e cila na mbështeti në këtë fushë stërvitore. Është një mundësi shumë interesante stërvitore përsa i përket çështjeve logjistike”, tha komandanti i Grupit luftarak të NATO-s, kolonel Filipe Le Duk.

Ai shpjegoi se mjetet luftarake mund të kalojnë rrugën midis Çinkut dhe Babadag në më pak se 12 orë dhe theksoi se terreni i stërvitjes Tulka u zgjodh sepse ka disa përparësi.

Ai shprehu keqardhjen për trazirat e mundshme në popullatë të krijuar nga kolona ushtarake. mb/

Foto: MIA

QËNDRONI TË LIDHUR