0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

Зошто руските хакери не се плашат од Германија?

Универзитетската болница во Дизелдорф беше парализирана две недели на почетокот на септември оваа година. Како резултат на хакерски напад, десетици сервери беа блокирани, пациентите мораа да бидат испратени во други болници, а една жена почина. Локалните власти велат дека трагите на хакерите водат кон Русија.

Back to top button
Close
Close