0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталМИА ИстражуваОпштествоТема

Злосторството над животните, злосторство против општеството, неопходно е полицијата да постапува по своите надлежности

Смртта од труење е една мачна, бавна смрт што ниеден од нас не може да си ја замисли, тоа значи распаѓање буквално на сите органи внатре во животното, умирање во најтешки маки, а според активистиката за заштита на животни Драгана Велковска, едно цивилизирано општество не смее да си дозволи таков третман на кое било живо суштество, особено затоа што тој отров може да значи ризик од смрт и за мали деца кои си играат во парковите, градинките каде тие отрови се расфрлаат.

Back to top button
Close
Close