0_Магазин.ПорталЗанимливости

Златници стари 400 години одат на наддавање во Франција

Според законот од 2016., парите од продажбата би биле поделени на два дела - едната половина ќе го поделат тројца работници кои го откриле богатството, а другата ќе им припадне на сопствениците на замокот. Меѓутоа, според најновиот закон, археолошкото наследство е 100 отсто државно.

Back to top button
Close
Close