0_Web_Актуелно0_Web_Избор на уредникот0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderВидео изјаваПолитика

Зголемена регионална соработка акцент на активностите во рамки на Берлинскиот процес

Формирање заеднички регионален пазар по стандардите и критериумите на ЕУ, слободно движење на граѓаните во регионот со лични карти и формирање на зелени коридори се дел од темите на кои се става акцент во рамки на заедничкото претседавање со Берлинскиот процес од страна на Република Северна Македонија и Република Бугарија.

Back to top button
Close
Close