0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.СлајдерЕкономија

Зголемен буџетот за реализација на проекти преку Мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“

Европската Комисија го одобри зголемувањето на буџетот за Мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“. Од предвидените 9,6 милиони евра сега на располагање за реализација на проектот се 13,5 милиони евра. Финансиската поддршка по корисник изнесува од 1500 до еден милион евра, без данок на додадена вредност, а повратот на инвестициите е во висина од 65 проценти од вкупните прифатливи трошоци, информира Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Back to top button
Close
Close