0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталДописници МКДЕкономија

Земјоделските здруженија со различен став за откупот на тутунот

На почетокот на новата година има разногласие кај тутунарите како да се реши реалниот откуп на тутунот. Сојузот на тутунски здруженија и Иницијативниот одбор на тутунари пред Нова година излезе со став дека треба да се стопира откупот и да се повлечат поверениците. Остануваат и на ставот за протест во понеделник пред Владата. Од друга страна, денеска Сојузот на земјоделски здруженија реши да продолжи откупот со образложение дека тутунарите сакаат подобра динамика и дека времето за откуп истекува.

Back to top button
Close
Close