ЕвропаСвет.Слајдер

Здравствените картички за влез во барови и ресторани во Франција е во согласност со Уставот

Уставниот суд на Франција донесе одлука дека новиот закон, со кој се бара граѓаните да имаат здравствена картичка за пристап до ресторани и трговски центри и здравствените работници да бидат вакцинирани против Ковид-19 до средината на септември, во голема мера е во согласност со Уставот

Back to top button
Close
Close