ЕвропаЕвропа.Портал

Завршуваат дводневните разговори за формирање влада на Шпанија

Шпанскиот крал Фелипе Шести ги завршува дводневните разговори со лидерите на политичките партии, надевајќи се дека ќе најде кандидат кој ќе добие поддршка од Парламентот да формира влада и да се спречат втори национални избори оваа година

Back to top button
Close
Close