СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Заврши повеќечасовната заложничка криза на Филипини

По неколку часа заврши заложничката криза во трговски центар во Манила, каде поранешен вработен во обезбедувањето во заложништво држеше 30-тина случајни минувачи. Кризата заврши откако вооружениот напаѓач ги ослободи заложниците и ја напушти зградата.

Манила, 2 февруари 2020 (МИА) – По неколку часа заврши заложничката криза во трговски центар во Манила, каде поранешен вработен во обезбедувањето во заложништво држеше 30-тина случајни минувачи. Кризата заврши откако вооружениот напаѓач ги ослободи заложниците и ја напушти зградата, по што беше уапсен.

Филипинската полиција со часови беше распоредена околу трговскиот центар, каде напаѓачот утрово отвори оган, рани едно лице, а поголема група зеде за заложници.

Напаѓачот е поранешен работник на обезбедувањето на молот, кој бил незадоволен затоа што бил отуштен од работа. ссм/

 

Back to top button
Close
Close