BotëBotë.PortalSvet.Slajder

Zarif: Është e mundshme marrëveshje zgjidhje me ANEA

- Ministri iranian i Punëve të Jashtme, Mohamed Xhavad Zarif përmes Tuiterit bëri të ditur se është "e mundshme marrëveshje zgjidhje", duke iu përgjigjur kërkesës së Agjencisë Ndërkombëtare për Energji Atomike (ANEA).

Teheran, 19 qershor 2020 (MIA) – Ministri iranian i Punëve të Jashtme, Mohamed Xhavad Zarif përmes Tuiterit bëri të ditur se është “e mundshme marrëveshje zgjidhje”, duke iu përgjigjur kërkesës së Agjencisë Ndërkombëtare për Energji Atomike (ANEA).

Agjencia kërkon qasje deri te dy centrale në Iran.

Franca, Britania e Madhe dhe Gjermania dorëzuan draft-rezolutë deri te Bordi i ANEA, në të cilin i bëjnë thirrje Iranit që të ndalojë ta shkurtojë qasjen e agjencisë dhe tërësisht të bashkëpunojë me të, ishte thënë në takimin onlajn të ANEA. fc/

 

Back to top button
Close
Close