BotëBotë.PortalSvet.Slajder

Zakerbergu dhe Gejtsi japin 25 milionë dollarë për luftën kundër koronavirusit

Drejtuesi i Fejsbukut Mark Zakerberg dhe bashkëshortja e tij Prisila Çan së bashku me fondin vullnetar të njërit nga themeluesit e Majkrosoftit Bill Gejts, do të japin 25 milionë dollarë për hulumtim të preparateve, me të cilat mund t'u ndihmohet të infektuarve me koronavirus.

Nju-Jork 27 mars 2020 (MIA) – Drejtuesi i Fejsbukut Mark Zakerberg dhe bashkëshortja e tij Prisila Çan së bashku me fondin vullnetar të njërit nga themeluesit e Majkrosoftit Bill Gejts, do të japin 25 milionë dollarë për hulumtim të preparateve, me të cilat mund t’u ndihmohet të infektuarve me koronavirus.

Këtë e bëri të ditur Zakenbregu dhe çani në intervistën e sot,e për televizionin Si-Bi-Es.

Fondi i Gejtsit dhe bashkëshortes së tij Melinda ka rreth 50 miliardë dollarë. Mes fushave themelore në të cilat financon, është edhe lufta me sëmundje të rrezikshme në vendet në zhvillim, si dhe programe në shëndetësi dhe arsim në SHBA. ar/

Таг
Back to top button
Close
Close