0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Захариева: Бугарија не го оспорува правото на самоопределување на РС Македонија, но бара признавање на историската вистина

Бугарија не го оспорува правото на Република Северна Македонија на самоопределување, ниту нивното право да го нарекуваат својот јазик како што сакаат. Ние сме подготвени да ја потврдиме сегашната реалност, но тие треба да ја признаат историската вистина. 

Back to top button
Close
Close