0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Загадувањето, отпадот и несоодветната понуда негативно влијаат на туризмот

Аерозагадувањето, отпадот, несоодветната туристичка понуда и нелојалната конкуренција се фактори кои влијаат врз развојот на туризмот. Туристичките работници бараат системски мерки од надлежните институции и долгорочна кампања за подигнување на јавната свест за фрлање отпад и поголема ажурност од комуналните претпријатија и општините. Велат дека во зимскиот период и да нема туристи во државата.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close