0_Maqedoni.PortalMakedonija.SlajderShoqëriVideo deklaratë

Zaev: Prioritet i yni mbetet zhvillimi dhe afirmimi i gjuhës maqedonase

Gjuha maqedonase sot është e njohur në tërë botën dhe veçantia e saj është e shkruar në letërnjoftimin e shtetit tonë, në familjen e madhe të popujve dhe të vendeve anëtare të KB-së. Si e barabartë me të gjithë gjuhët botërore, shfrytëzohet lirisht gjithkund në botë, tha kryeministri Zoran Zaev sot në Institutin "Kërste Misirkov" në hapjen e konferencës shkencore ndërkombëtare "Gjuha maqedonase - burim i hulumtimeve shkencore (në shtëpi dhe jashtë)" dhe porositi se me konferencat e tilla dërgohet porosi e fuqishme për kultivimin, afirmimin dhe përkrahjen e përdorimit të gjuhës maqedonase.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close