0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderПолитика

Заев: Нема да дозволиме никогаш да биде на маса македонскиот идентитет и јазик

Остануваме посветени и не се откажуваме затоа што наша цел е европските вредности да ги донесеме овде до крај. Не е членството само заради членство во ЕУ. Во едни такви констелации ние во Бугарија потврдивме со обврската од португалското претседателство да доставиме патоказ или патна карта. Во самиот патоказ јасно се преземени обврските двете страни со конкретни датуми и конкретно задолжени институции во сите области за унапредување на соработка и буквално се сите области на коишто можеме да соработуваме.  

Back to top button
Close
Close