0_Македонија.ПорталОпштествоПолитика

Заев: Епохално е делото на Светите браќа благодарение на кое македонскиот и останатите словенски народи самоуверено зачекорија на светската цивилизациска сцена

На 24 Мај, Денот на сесловенските просветители го одбележуваме епохалното дело на светите браќа Кирил и Методиј, благодарение на кое македонскиот народ, но и останатите словенски народи самоуверено зачекорија на светската цивилизациска сцена, вели Заев во честитката.

Back to top button
Close
Close