0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Заев: 5G-мрежата ќе предизвика многу попозитивни ефекти отколку појавата на електричната енергија

Кога зборуваме за дигитализација како за четврта револуција, за 5G-мрежата ќе предизвика многу попозитивни ефекти отколку појавата на електричната енергија и ќе биде инструмент за трансформација, односно за дигитализација на традиционалните индустрии, истакна премиерот Зоран Заев по потпишувањето на Меморандум за разбирање за безбедност на 5G технологиите, со потсекретарот за економски раст, енергија и животна средина во Владата на САД, Кеит Крач. 

Back to top button
Close
Close