Македонија.СлајдерМКДОпштество

Забрчанец: Да се привлечат граѓаните кон автопатот на добри нешта, наспроти темните канали на дезинформации

„Дваесет лажни вести се повеќе читани од дваесет вистинити“, ова беше заклучено на денешната панел дискусија насловена „Автопатот со факти наспроти беспаќето на опасните дезинформации“. Дали институциите имаат капацитет за справување со злонамерните дезинформации, колку се опасни дезинформациите и говорот на омразата за безбедноста и стабилноста на државата, на кој начин можат граѓанските организации и медиумите да се вклучат во заштитата од дезинформации и хибридни закани, беа само дел од прашањата за кои учесниците дискутираа и споделуваа решенија.

Back to top button
Close
Close