0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

За да стане глобален играч, ЕУ треба да престане да биде судија

Тоа значи дека за да станеш играч треба: да слезеш од врвот на планината и да прифатиш дека не си специјален; дека си само една од многуте суверени сили вклучени во расправии за територија, пристап до технологија, инфраструктура, природни ресурси, богатство, доминација и влијание.

Back to top button
Close
Close