0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

За борба против лажните вести потребна е здравствена писменост

Социјалните и традиционалните медиуми, организациите на пациенти и креаторите на политиките имаат улога во испраќањето јасни пораки кога станува збор за јавното здравство. Но, без соодветно вложување во здравствената писменост во училиштата, не може да се бори против лажни вести, предупредува Европскиот форум за пациенти (ЕПФ).

Back to top button
Close
Close