0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualePolitikë

Xhaferi: Vetëm shoqëritë qytetare mund të jenë motori që e çon shtetin përpara

Në cilësinë e Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emër të kolegëve deputetë e shfrytëzoj rastin që të uroj ditën më të rëndësishme në historinë e zhvillimit politik e kulturor të shqiptarëve, ditën kur kremtojmë 111 vjetorin e Kongresit të Manastirit, tubimi ku u morën vendimet thelbësore që përbëjnë shtyllat që ndihmuan ardhmërinë kulturore dhe politike të popullit shqiptar, respektivisht, u bë unifikimi i alfabetit shqip që e ngriti në një shkallë më të lartë kulturën dhe arsimin shqiptar, tha në fjalimin kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi në Akademinë solemne me rastin e 111 vjetorit të shënimit të Kongresit të Manastirit.

Back to top button
Close
Close