0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

Втора светска војна: Би-би-си и тајните активности во борбата против нацистите

Новите податоци од архивите ја открија улогата на Би-би-си во тајните активности за време на Втората светска војна и како движењата на отпорот низ цела Европа добија шифрирани пораки.

Back to top button
Close
Close