0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

Втора Интифада: Две декади назадувања

Откако избувна втората интифада, или востание, на 28 септември 2000 година, Палестинците се соочија со низа воени пресврти и дипломатски порази, како и со сопствени внатрешни поделби.

Back to top button
Close
Close