0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Врачување на државната награда „8 Септември“

Одборот за доделување на државната награда „8 Септември“ денеска во Собранието ќе врачи една награда за животно дело и четири награди за остварување во областа на спортот во 2020 година. Љуљзим Вренези е годинашниот добитник на наградата за животно дело за исклучителен придонес во развојот на спортот, афирмацијата и промоцијата на Република Северна Македонија на меѓународен план.

Скопје, 8 септември 2020 (МИА) – Одборот за доделување на државната награда „8 Септември“ денеска во Собранието ќе врачи една награда за животно дело и четири награди за остварување во областа на спортот во 2020 година. Љуљзим Вренези е годинашниот добитник на наградата за животно дело за исклучителен придонес во развојот на спортот, афирмацијата и промоцијата на Република Северна Македонија на меѓународен план.

Наградите со кои се оддава признание на спортисти, тренери и спортски работници за остварувања во областа на спортот им се доделуваат на Сократ Ефтимовски, Бесник Мурати, Ванчо Јовановски и Ѓорги Вучков.

Наградите ќе бидат врачени во Кристалната сала на Собранието, со почеток во 11 часот. мд/лв/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close