Општество

Водостојот на Црн Дрим повисок за 59 сантиметри во однос на вчера

За 59 сантиметри денеска е повисоко нивото на Црн Дрим во споредба со вчера, за 14 сантиметри нивото на Бабуна, а зголемување се бележи и кај реката Вардар, освен кај Велес каде денеска нивото е за пет сантиметри пониско во однос на вчера.  Кај останатите реки водостојот е понизок или на исто ниво како и во текот на вчерашниот ден.

Back to top button
Close
Close