0_Македонија.ПорталОпштински вестиСкопје

Водата во Скопје безбедна за пиење

Водата за пиење е безбедна, покажуваат анализите од примероците за физичко-хемиска и микробиолошка анализа земени од 39 мерни места во Скопје.  Од јавното претпријатие „Водовод и канализација“ информираат дека во периодот од 15 до 19 јуни се земени вкупно 182 примероци за анализа. 

Скопје, 22 јуни 2020 (МИА) – Водата за пиење е безбедна, покажуваат анализите од примероците за физичко-хемиска и микробиолошка анализа земени од 39 мерни места во Скопје.

Од јавното претпријатие „Водовод и канализација“ информираат дека во периодот од 15 до 19 јуни се земени вкупно 182 примероци за анализа.

– Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење, се наведува во денешното соопштение. бак/са/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close