Svet.SlajderСветСвет.Портал

Во време на Трамп милијардерите во САД побогати за еден билион

Пред четири години во САД беше избран прв милијардер за претседател. Сега речиси 200-те најбогати луѓе во земјата, кои сочинуваат само 0,00006 проценти од населението, го зголемија своето вкупно богатство за една илјада милијарди долари, јави Блумберг.

Back to top button
Close
Close