ЕвропаЕвропа.Портал

Во Велика Британија оваа недела по околу 52 илјади новозаразени на ден

Во Велика Британија оваа недела регистрирани се околу 52.000 нови случаи скоро секој ден, што е големо зголемување во споредба со претходната седмица кога дневниот пораст беше околу 35.000, покажуваат податоците објавени од Националната канцеларија за статистика (ОНС).

Back to top button
Close
Close