СветСвет.Портал

Во Тексас усвоен закон кој речиси целосно го забранува абортусот

Во Тексас е донесен закон според кој се забрануваат абортуси по шеста недела бременост, период во кој, во случај на бременост, многу жени не знаат за својата состојба, јави „Ен-Пи-Ар“.

Back to top button
Close
Close