СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Во светот зголемена побарувачката за плексиглас

Побарувачката на плексиглас на светско ниво бележи раст поради подигањето заштини прегради во маркетите, банките, поштите, кризните штабови за борба со новиот коронавирус

Скопје, 24 април 2020 (МИА) – Побарувачката на плексиглас на светско ниво бележи раст поради подигањето заштини прегради во маркетите, банките, поштите, кризните штабови за борба со новиот коронавирус.

Визирите за глава се најчесто направени од плексиглас, како и кутиите со отвори за раце за здравствените работници. Од плексиглас се изработуваат преградите за одделување на патниците во авионите, за заштита на патниците во вагоните, метроата и автобусита, како и за транспарентните паравани за самостојно или семејно одделување на јавните плажи.

Германскиот плексиглас е најквалитетен, а големи европски произведувачи се и Шпанија и Италија.
Многу историски епохи на земјата досега се карактеризирале со доминантни материјали, имавме камено време, железно и бронзено време. На Земјата, благодарение на новиот коронавирус, штотуку пристигна најнова ера, време на плексиглас. ки/ми/

Таг
Back to top button
Close
Close