0_Магазин.ПорталДизајн

Во светот има четири бои на пасоши

Црвен пасош, обично, имаат избрано земји со комунистичко минато - Србија, Словенија, Кина, Русија, Бугарија, Романија, Полска... Но, и пасошите на скоро сите членки на ЕУ, освен на Хрватска, исто така, се црвени. И македонскиот, албанскиот и турскиот пасош (како на земји кои со години чекаат влез во Унијата), се црвени

Back to top button
Close
Close