Svet.SlajderЕвропаЕвропа.Портал

Во Словачка почна масоно тестирање на населението за Ковид-19

Околу 45.000 медицински работници, војници и полицајци ќе бидат на располагање да ги извршат тестовите врз 5,4 милиони жители во таа членка на ЕУ. Тестовите ќе бидат извршени во околу 5.000 медицински пунктови.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close