СветСвет.Портал

Во САД животниот век за време на пандемијата скратен за една година

Просечниот животен век во Соединетите Американски Држави е скратен за една година во текот на првата половина на 2020 година, кога пандемијата на коронавирус доведе до првиот бран смртни случаи, соопштија здравствените власти.

Back to top button
Close
Close