0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталДописници МКДЕкономија

Во „Пејпар мил“ инсталиран нов филтер за спречување на аерозагадувањето, вицепремиерот Битиќи во посета на компанијата

Генералниот директор на компанијата, Јулијан Даскалов ги образложи досегашните и планираните инвестиции за да се заштити животната средина во регионот, при што нагласи дека неодамнешните мерења на квалитетот на воздухот што ги направила независна, акредитирана и светски позната лабораторија, покажале вредности што се за четириесет пати пониски од законски пропишаните.

Back to top button
Close
Close