0_Македонија.ПорталДописници МКДОпштински вести

Во Општина Лозово се гради канализациона мрежа

Во Општина Лозово во тек е изградба на канализациона мрежа во урбаниот блок  9, во должина од 533 метри. По изградбата на канализационата мрежа,  во истиот урбан блок ќе се гради и водоводна мрежа.

Велес, 25 февруари 2020 (МИА) – Во Општина Лозово во тек е изградба на канализациона мрежа во урбаниот блок  9, во должина од 533 метри. По изградбата на канализационата мрежа,  во истиот урбан блок ќе се гради и водоводна мрежа.

Од Општината информираат дека со тоа жителите од Лозово кои сакаат да купат парцели за изградба на домови во овој дел oд населеното место, по завршување на градежните работи ќе имаат можност веднаш да бидат приклучени на канализационата и водоводната мрежа. ад/цр/

Back to top button
Close
Close