Свет

Во Нов Зеланд околу 256.000 деца злоставувани од 1950 до 2019 година

Околу 256.000 деца, млади и ранливи лица биле психички, физички и сексуално злоставувани во Нов Зеланд во државни и верски институции, покажа извештајот за насилството врз децата во таа земја.

Back to top button
Close
Close